Pár staví stan v lese

7 tipů na nejlepší kempy. Kde si užijete dovolenou nejvíc?

19. 7. 2023
|
Délka čtení: 7 min.

Chcete strávit letošní rodinnou dovolenou v České republice? Pak můžete vyzkoušet některý z tuzemských kempů. Pobyt v nich si užijí jak milovníci pohodlí, tak i dobrodružnější povahy, které dávají přednost spaní ve stanu. Podívejte se na 7 nejlepších kempů, u jejichž výběru neuděláte chybu.

Camping Rožnov – Zlínský kraj

Camping Rožnov se nachází na úpatí hory Radhošť, na které stojí socha pohanského boha hojnosti, slunce a úrody Radegasta.

Co v kempu najdete?

V kempu si užijete plavání v bazénu, ale i restaurace, trampolíny či xjump. Kemp se orientuje na pobyt rodin s dětmi. Ty jistě potěší minizoo s prasátky, kozlíkem a ovečkami. V areálu nechybí ani dětské hřiště. Máte tak jistotu, že se zde pobaví celá rodina.

Kde se můžete ubytovat?

Ubytovat se zde můžete jak ve vlastním stanu nebo karavanu, tak i v jednom z luxusních apartmánů. Nechybí zde ani klasické chaty, které uspokojí ty, kteří chtějí trochu pohodlí, ale nepotřebují hotelové prostředí.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu se nachází spousta turistických cílů – mezi nimi Valašské muzeum v přírodě, Jurkovičova rozhledna, Pustevny. Navštívit můžete i pivní lázně. Milovníci cyklistiky se mohou projet údolím řeky Bečvy.

Cestujte naplno

Cestovní pojištění v ČR

Věděli jste, že si můžete sjednat pojištění pro cestování v Česku za pár korun? Pojištění na prodloužený víkend vás bude stát necelých 100 Kč a pokryje vám i rizikové sporty, pojištění domácích mazlíčků či autoasistenci. Cestujte skutečně naplno.

Autocamp Sedmihorky v Českém ráji – Liberecký kraj

Kdybychom měli kemp Sedmihorky popsat dvěma slovy, řekli bychom: klid a pohoda. Tento kemp nabízí skvělé zázemí a hromadu zábavy zejména pro rodiny s dětmi. Najdete jej na úpatí Hruboskalska v CHKO Český ráj.

Co v kempu najdete?

Čeká na vás rybník s písčitou pláží, který je vhodný jak ke koupání, tak i k rybolovu. Nechybí ani sportovní a dětská hřiště, farma s domácími zvířaty a další. Můžete si tu půjčit také pestré sportovní vybavení.

Kde se můžete ubytovat?

V tomto čtyřhvězdičkovém areálu se můžete ubytovat jak ve vlastním stanu a karavanu, tak i v teepee, malých chatkách s podsadou, ale i v luxusních chatách či mobilheimech. 

Co najdete v okolí kempu?

V okolí se nachází hned několik hradů, zámků, staveb lidové architektury, skalní města, rybníky a lesy.

Kemp Stará Živohošť – Středočeský kraj 

Kemp Stará Živohošť najdete na břehu Slapské přehrady. Díky své poloze je tento kemp vhodný pro rodinnou rekreaci.

Co v kempu najdete?

Součástí areálu jsou společenské a sportovní komplexy, restaurace se zahrádkou, velký bazén se slanou vodou, vlastní molo (100 metrů od střediska). Půjčit si zde můžete loďky nebo šlapadla. V kempu pravidelně hraje živá hudba, nechybí ani diskotéky. 

Kde se můžete ubytovat?

V tomto kempu se můžete ubytovat jak v chatkách se sociálním zařízením, tak i bez něj. Milovníci pohodlí si mohou rezervovat pokoj v hotelovém pokoji. Velkou výhodou je možnost ubytování se stravou.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí obce Živohošť se můžete vydat na Drtinovu rozhlednu nebo na rozhlednu Veselý vrch. Vaší pozornosti by neměla uniknout ani rotunda sv. Martina v Kostelci u Křížků.

Náš tip

Cestovní pojištění na zahraniční dovolenou je samozřejmost. Pojistit byste se však měli i při svých cestách po České republice. Součástí tuzemského pojištění není jen pojištění úrazu, ale také osobních věcí, zavazadel a dalšího.

Kemp Keramika – Plzeňský kraj

Kemp Keramika najdete na břehu Hracholuské přehrady, je ideální pro pohodovou rodinnou dovolenou. Mimo to můžete v kempu pořádat i větší či firemní akce.

Co v kempu najdete?

Prostředí kempu ocení zejména milovníci vodních sportů, rybaření a turistiky. Na své si v kempu přijdou i milovníci hudby. Probíhá zde živý hudební program ve stylu popu, rocku i country. Program končí ve 22 hodin, abyste se mohli vyspat bez rušení. Děti se mohou těšit na bohatý animační program či malování na obličej.

Kde se můžete ubytovat?

V kempu se ubytují lidé milující komfort, ale i lidé vyhledávající skromnější podmínky. Můžete se ubytovat ve stanech, karavanech, čtyřlůžkových chatkách, ve dvoupatrových chatkách, mobilheimech, v „hobitích domcích“ připomínajících rekreační ubytovací sudy, ale i v apartmánech nebo rovnou v hlavní budově.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu byste se měli podívat na zříceninu hradu Buben, na zámek Luhov, ale také zámek Manětín. Užít si můžete navíc procházku v Kladrubech.

Autokemp Merkur – Jihomoravský kraj

Kemp Merkur se dvěma vodními lagunami najdete na břehu horní Novomlýnské nádrže.

Co v kempu najdete?

U vody jsou písčito-travnaté pláže, pozvolný vstup do vody. Nechybí ani prostor pro milovníky naturismu. Kemp je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Kromě pumptrackové dráhy je zde i workoutové hřiště, dětské hřiště, vzduchové trampolíny, wake park, škola windsurfingu, restaurace, půjčovna kol a další.

Kde se můžete ubytovat?

Spát můžete nejen ve stanu či karavanu, ale také v apartmánu, chatce či v bungalovu. Pokud chcete spát ve stanu či vlastním karavanu a nevyhovuje vám otevřený prostor, můžete využít prostor s uzavřenými boxy, kde si užijete víc soukromí.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu se nachází spousta cyklostezek i turistických tras vedoucích na Pavlovské vrchy. Koupat se nemusíte jen v kempu, navštívit můžete také Aqualand Moravia. Známá je také archeologická lokalita se zbytky římského tábora, případně opuštěný kostel svatého Linharta na ostrově uprostřed Jezera.

Camping Vranovská pláž – Jihomoravský kraj

Vranovská přehrada patří k nejoblíbenějším rekreačním cílům v České republice. Jen si to představte – příjemně teplá a čistá voda, pohoda, klid a sluníčko.

Co v kempu najdete?

Mezi aktivity, které zde na vás čekají, patří lanové centrum, půjčovna elektrolodí a šlapadel, animační aktivity pro děti, vodní hrátky pro děti, bazén s tobogánem, sportovní hřiště či letní kino.

Kde se můžete ubytovat?

kempu Vranovská pláž se můžete ubytovat v různých typech ubytování, od hezkých mobilheimů, přes komfortní penzion, až po chatku. Přivézt si můžete také svůj stan či karavan. Velkou výhodou kempu je jeho rozdělení na klidnější a rušnější zónu. Díky tomu si můžete vybrat část podle svých preferencí. 

Co najdete v okolí kempu?

Pokud budete chtít trávit čas mimo kemp, můžete si užívat krásy jižní Moravy. Je zde spousta vinařství, Národní park Podyjí, ale i hrady a zámky v okolí. Z Vranovska to není daleko do Znojma. Projděte si nejen historické město, ale také rozsáhlé podzemní chodby.

Vodácký kemp Kanak – Branná u Vltavy – Jihočeský kraj

Patříte k ostříleným vodákům? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout vodácký kemp Kanak – Branná u Vltavy. Kemp leží na pravém břehu Vltavy, je na půli cesty mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem. V kempu si však neužijí jen vodáci, ale také milovníci turistiky.

Co v kempu najdete?

V kempu si užijete přírodní prostředí, přátelský personál, bohatou nabídku jídel a pití. Nechybí ani čisté a udržované sanitární vybavení. 

Kde se můžete ubytovat?

Ke spánku se můžete uložit nejen ve stanu, ale také v zateplených chatkách, indiánském teepee či v mongolské jurtě. V teepee i jurtě jsou dřevěné podlážky, spí se na vlastní karimatce a ve spacáku. V chatkách najdete lůžko s peřinou a polštářem.

Co najdete v okolí kempu?

Protože je tento kemp hlavním cílem spousty vodáků, ti většinu času tráví v kempu nebo na vodě. Pokud si ale chcete dát pauzu, doporučujeme vám návštěvu Rožmberku nad Vltavou.

Nepřehlédněte

Kemp už jste si vybrali a přemýšlíte, jak zabavit děti, než na dovolenou odjedete? Máme pro vás 7 tipů na levnou zábavu pro celou rodinu.

Nikola Zatloukalová - autor, copywriter
Nikola ZatloukalováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • Těhotná žena na letišti
    02. července 2024|Jana Březinová
    Cestování v těhotenství

    Kvůli těhotenství se nemusíte vzdát dovolené a cestování, na druhou stranu je dobré dodržovat pár základních pravidel, abyste byla vy i nenarozené miminko v bezpečí. Pro cestování v těhotenství je ideální druhý trimestr.

  • Tipy na výlety do hor pro milovníky hor - Nohy muže pochodující po horách
    14. června 2024|Jana Březinová
    Tipy na výlety do hor pro rodiny s dětmi i zkušené turisty

    Toužíte poznat české hory, ale nevíte, které trasy zvolit pro děti? Nebo si naopak chcete dát do těla na náročnějším výstupu? Dali jsme dohromady tipy na výlety do hor pro rodiny s dětmi po ČR a zkušené turisty vezmeme i na Slovensko.

  • dopravni_nehoda_hadajici_se_muzi
    13. června 2024|Jana Březinová
    Výluky v pojištění – přehled situací, na které se pojistka nevztahuje

    Pojistné podmínky mívají desítky stran, a tak se je nikomu nechce číst. To je ale chyba. Ve výlukách totiž zjistíte, na co se pojištění nevztahuje. Ignorace těchto výjimek vás může stát miliony korun. Abyste o výlukách získali lepší představu, připravili jsme pro vás jejich přehled u různých typů pojištění. Na konci článku najdete ty vůbec nejabsurdnější záludnosti pojistných podmínek.

  • Žena s batohem a letenkami
    06. června 2024|Petr Pohůdka
    Jak ulovit nejlevnější letenky

    Akční letenky, díky kterým můžete výhodně procestovat celý svět, nejsou žádnou novinkou. Někdy vám sice hledání výhodných letenek zabere trochu více času a možná budete muset slevit ze svých nároků, odměnou vám však budou ušetřené peníze, které potom můžete investovat do zážitků. Přinášíme vám několik tipů, jak ulovit tu nejlevnější letenku.

  • výlet na motorce v horách
    06. dubna 2024|Jana Březinová
    Výlety na motorce do Rakouska a Německa – méně známé mototrasy přes Alpy

    Když se řeknou Alpy, nejspíš každý motorkář si vybaví legendární Grossglocknerstrasse. Tentokrát pro vás máme tipy na jiné alpské silnice. S krásným povrchem, plné zatáček a dechberoucími výhledy. Vydejte se s námi na dva výlety na motorce do Rakouska a Německa.

  • žena u moře - zájezd last minute
    04. dubna 2024|Jana Březinová
    Vyplatí se koupit first minute zájezd?

    Prodeje first minute pobytů vrcholí v lednu a únoru, cestovní kanceláře za včasnou koupi slibují slevy až 50 %. Skutečně se vyplatí objednat dovolenou s několikaměsíčním předstihem a máte ještě teď šanci ulovit výhodnou first minute nabídku?

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.